El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella (BLOC), es reunix amb representants d’escoles de música d’Ontinyent i els presenta totes les esmenes que feren els valencianistes als pressupostos de la Generalitat per ajudar a les societats musicals i a les escoles i que foren rebutjades en la seua totalitat pel PP en les Corts.

Les escoles de música del País Valencià estan en una situació molt preocupant. El diputat del BLOC-Compromís en les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, ha conegut de primera mà la greu crisi que pateixen les escoles de música, condemnades per la Generalitat Valenciana al estar retallada la col·laboració autonòmica en un 35%. La situació és tan sagnant que en algunes escoles els professors han acceptat rebaixar-se el sou i en altres, també es baralla la possibilitat d’augmentar les quotes que paguen els pares perquè els seus fills continuen estudiant música.

Front a esta situació de menyspreu a les societats musicals i a les entitats que formen als músics del futur, el diputat valencianista ha anunciat que des del BLOC s’iniciarà una campanya de presentació de mocions de suport a les escoles de música en tots els ajuntaments on els nacionalistes tenen representació.

El BLOC ha triat Ontinyent “per tindre vora 600 xiquets en les escoles musicals i per ser la Vall d’Albaida la comarca del País Valencià que més bandes té”, segons han destacat el secretari local del BLOC, Josep Antoni Francés i el portaveu del BLOC en la capital de la Vall d’Albaida, Pepe Pla.

L’acció de l’àmbit municipal també es durà a les Corts Valencianes, mitjançant els diputats del grup parlamentari Compromís. De fet, als pressupostos de 2010, els diputats valencianistes presentaren esmenes per incrementar les ajudes a les societats musicals i a les escoles i totes estes foren rebutjades per la majoria absoluta del ple.

Segons Pañella, “no entenem com la consellera de Cultura, Trinidad Miró, em va dir en un ple de les Corts, és a dir, va parlar davant dels representants del poble valencià que sí a totes les reivindicacions dels músics que jo defensava i que, al dia de hui, ha demostrat que no té paraula i que des del Consell prefereixen pagar 4,5 milins d’euros a Lorin Maazel i llevar-li dos milions d’euros a les escoles de música”.

Per al diputat del BLOC, “des del nostre partit i des del nostre grup parlamentari a les Corts anem a defensar les escoles musicals perquè som un poble de música i de músics i perquè això forma de la nostra manera de ser i de la nostra cultura, de la que mai hem renegat ni renegarem, no com fan altres”.