Notícia de www.comarcalia.info

El comerç local d’Ontinyent organitzat a través del ‘Comerç In’ ha estat el guanyador de la 15a edició de la festa del Roure Valencià celebrada pel Bloc de la capital de la Vall d’Albaida. Amb esta distinció el que es pretén és “reconèixer la trajectòria i els mèrits de persones, associacions i organismes que s’han dedicat d’una manera clara a treballar pel creixement econòmic i social d’Ontinyent“.

El premi, atorgat de forma unànima per l’executiva local del Bloc, s’ha decantat pels comerciants perquè “no hi ha cap dubte que si algun sector econòmic es caracteritza per la seua implicació i pel seu paper actiu en la dinamització econòmica i especialment socialdel nostre poble, aquest sector està representat pels comerciants i les empreses de serveis locals”.

A banda del reconeixement econòmi s’ha destacat la funció social, afirmant que sense comerços, cafeteries, terrasses o aparadors “Ontinyent no seria una ciutat, seria una altra cosa, més trista i més pobra” la qual cosa també suposa “la dinamització dels seus barris, dels seus carrers i del seu centre històric“.

Per una altra banda amb esta distinció des del Bloc s’ha recordat la “cohesió” del comerç que dona dins l’economia “especialment en temps de crisi com l’actual”. Així amb la Nit del Roure Valencià es va reclamar per als comerços i serveis “més atenció i més recursos dels quals se’n beneficiarà sense dubtes tota la població”.

Actualment la seu del Bloc al carrer Maians acull des del dijous 1 de juliol l’exposició de Jordi Albinyana i Joane Garcia, dos autors de l’Olleria que mostren una representació de la seua obra i que han donat dues obres per a sortejar en el sopar del Roure.