– Les joventuts valencianistes celebren una nova edició de la Trobada Nacionalista de Tardor, del 24 al 26 de setembre de 2010, a l’alberg Finca Massarra de Bocairent, sota el lema “Rebrotem, idees des de i per a la joventut d’un país”.

– A la trobada s’espera més d’un centenars de joves, arribats arreu de tot país, i comptarà amb la presència dels líders del grup Compromís i regidors de joventut del BLOC, que acompanyaran els joves valencianistes en l’inici del curs polític.

Este matí s’ha presentat a la seu comarcal del BLOC de la Vall d’Albaida (a Ontinyent), la Trobada Nacionalista de 2010. En la roda de premsa han estat presents Julià Engo (secretari comarcal del BLOC de la Vall d’Albaida), Jordi Puig (secretari d’Organització del BLOC JOVE) i Miquel Aleixit (secretari de Finances de les joventuts valencianistes), a banda d’altres membres del BLOC de la localitat.

El BLOC JOVE celebra una nova edició de la seua Trobada Nacionalista, que aquest any hem traslladat a la tardor. La trobada tindrà lloc del 24 al 26 de setembre a l’alberg Finca Massarra de Bocairent i enguany en ella es debatrà sobre la participació juvenil, les polítiques de joventut i les noves tecnologies, tot això amb l’objectiu d’apropar els representants públics a la joventut i fer un intercanvi d’idees i opinions, per tal de construir el País des de la joventut.

Segons ha explicat Jordi Puig, “a trobada té tres vessants destacables: la formativa (els joves ens preparem per a tenir arguments per saber com participar, als pobles, a les ciutats, a Europa…); la lúdica (serà una trobada de joves arribats arreu del país, un espai per a conèixer-se i conèixer el territori); i la vessant dinamitzadora (la trobada servirà per a engegar motors en aquest nou curs polític i esdevé un tret de sortida de cara a les eleccions a les Corts Valencianes de 2011)”.

Des del BLOC JOVE “creiem en la formació com un dels pilars fonamentals per a millorar la situació dels nostres joves i del país; en eixe sentit, també nosaltres hem de ser més capaços, estar més formats i actuar de manera més rigorosa, per crear noves pautes de participació entre la joventut i fer front al context de crisi econòmica i social actual”, ha explicat Puig. “En aquest país tenim la gent i tenim el teixit associatiu per crear xarxa; ens cal la il·lusió i el treball suficients per dir ben alt i plantejar un projecte de país en positiu”, ha apuntat.

Des del BLOC JOVE, volem apropar els nostres representants públics a la joventut; a la Trobada seran presents regidors i regidores de Joventut del BLOC i els membres del grup parlamentari Compromís, així com membres del BLOC de la Vall d’Albaida, tal com ha presentat Julià Engo, amb qui visitarem els paratges afectats per les flames les darreres setmanes

La programació

Miquel Aleixit, secretari de Financesc del BLOC JOVE, ha explicat, punt per punt, el programa de la trobada i ha aclarit que “els protagonistes, però, serem nosaltres, ja que no solament aportarem la nostra visió de la política sinó que marcarem les línies de les polítiques de joventut que realitzarà el partit”.

Pel que fa a la programació, destaquen les dues taules redones sobre la participació dels joves a municipis grans i menuts, i sobre les polítiques de joventut a les Corts Valencianes, complementades amb les experiències de regidors de joventut del país.

Dissabte, a més, tindrà lloc la gravació d’un LIP DUB un videoclip massiu a mode de playback, per tal de posar música al nostre missatge. El BLOC JOVE és, així, la primera organització juvenil política que fa el seu. Diumenge, se celebrarà l’assemblea de l’organització i es realitzarà una visita a l’entorn, per valorar l’abast de l’incendi que les passades setmanes va patir la Vall d’Albaida.

La Trobada, a més, s’emmarca dintre d’un programa europeu de formació dels joves titulat “La joventut en acció”.