La coalició considera que les excuses que han presentat els populars per a no acudir al judici “són fruit d’un nou acte d’engany a Ontinyent”

La Coalició Compromís per Ontinyent ha mostrat públicament la seua satisfacció per “l’evident reculada del PP d’Ontinyent” respecte de la denuncia que el Partit Popular i diversos dels seus regidors i militants havien presentat contra Neus Penadés, -nº5 de Compromís en les passades eleccions municipals- que va participar el passat mes de març a les protestes que es van produir en l’acte de la segona inauguració de la maqueta de l’hospital d’Ontinyent.

Neus Penadés estava citada aquest matí a les 10:00 al Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº 4 d’Ontinyent a un Judici de Faltes, però tots els denunciants han presentat un escrit manifestant una renuncia expressa a l’acció penal exercitada, “pel que no procedeix la celebració de cap judici, davant la manca d’acusació”, segons consta a la diligència judicial que s’ha emès.

Segons s’explica des de Compromís, “acusar Neus Penadés de vexacions injustes era un contrasentit, perquè el que sí que era injust era que tinguera esta denúncia quan aquells que deurien de respondre davant la justícia són aquells que han mentit i enganyat obertament a la ciutadania en tot aquest assumpte. Dir-los pocavergonyes per presentar la maqueta d’un hospital que deuria estar construït i funcionant fa mesos, segons els terminis que el propi PP va marcar, és expressar el sentiment d’un poble que ja està fart de tanta enganyifa”, apunten. La Coalició ha mostrat també la seua satisfacció “pel gran recolzament rebut per Neus per part d’entitats, partits i particulars, que ens han animat en la nostra defensa de la llibertat d’expressió. La dreta sembla que està sempre incòmoda davant aquest tipus de manifestacions legítimes, potser perquè preferirien que estiguérem com fa quaranta o cinquanta anys, tots calladets mentre uns pocs fan i desfan al seu gust”, destaquen.

Igualment, Compromís ha vullgut aclarir que l’excusa argumentada pel PP per a no presentar-se al judici “és igual de falsa que la seua promesa respecte a l’hospital. Diuen que han obtés una satisfacció extraprocesal en base a diverses manifestacions de la denunciada, quan la veritat és que Neus Penadés no ha fet cap manifestació d’aquest tipus ni en l’àmbit públic ni privat, és un acte més de tants a que ens tenen acostumats en el PP i el seu món de fantasies”.

Per a Compromís, els denunciants eren conscients que anaven a perdre “i no s’han presentat al judici perquè els queia la cara de vergonya, les seues acusacions no tenien cap ni peus, i en ni tan sols donar la cara per la seua pròpia denúncia ens han donat la raó”, conclouen.