Vicent Xavier Vila anima als valldalbaidins a posicionar-se contra un atac “recentralitzador, discriminador i humiliant per a tots els valencians”

La coalició COMPROMÍS PER LA VALL D’ALBAIDA ha anunciat la presentació a tots els ajuntaments on té presència a la comarca per què estos facen pública la seua oposició a la proposta de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat a l’Ensenyament (LOMQE) presentada pel ministre Wert.

El Secretari Comarcal del BLOC-COMPROMÍS, Vicent Vila, ha animat als veïns i veïnes de la Vall d’Albaida a posicionar-se contra el que ha qualificat de “una contrareforma ideològica recentalitzadora, que es vol fer amb un atac sense debat i humiliant a les autonomies que tenen més riquesa cultural i lingüística, com és el cas del País Valencià”.

Front açò COMPROMÍS ha anunciat que defensarà amb tots els mitjans al seu abast el model d’escola pública valenciana, “potenciant les línies d’immersió en valencià com a garantia de qualitat a l’ensenyament, d’oportunitats per les noves generacions i de futur per la nostra llengua”. D’aquesta manera, Joan Baldoví s’oposarà a la LOMQE en la seua tramitació al Congrés “i defensarà els interessos dels i les valencianes davant el govern espanyol i el Partit Popular”. A més a més, el grup parlamentari de COMPROMÍS a les Corts demanarà al ple que es posicione contra aquest atac recentralitzador: “Volem que el Consell defense el valencià davant dels atacs de Wert i Rajoy a l’escola pública, que estan potenciant l’educació privada i per tant la segregació per motius econòmics, a més de permetre la segregació per sexe i consagrant la religió a l’ensenyament públic”, destacava Vila.

Per al Secretari Comarcal del BLOC-COMPROMÍS, l’atac al valencià a l’ensenyament és més que evident al fet que “només l’espanyol es considera una llengua de primera, la resta són de segona”, atacant directament les línies d’immersió lingüística “que tan bons resultats han donat”. La LOMQE, a més a més, assenyala Vicent Vila, és la demostració que el PP “vol una educació que beneficie als rics, deixant sense possibilitats a l’educació als qui menys tenen i menysprea el professorat. Wert ha posat de manifest que el PP vol expulsar el valencià de l’educació i la societat, vol acabar la tasca encetada per Camps, retallant i menyspreant la nostra llengua, però ara ja de forma oberta”, lamenta.

Davant d’açò, des de COMPROMÍS fan una crida al President del Consell, Alberto Fabra, “a de definir-se i situar-se: o bé està al costat dels que defensem la nostra llengua com la nostra principal senya d’identitat, o bé està al costat dels que la volen matar i soterrar al fons de l’armari. En aquest assumpte no hi ha terme mig”, conclou Vicent Xavier Vila.