L’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa organitza el I cicle d’Economia i Territori a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani a la ciutat d’Albaida. La reivindicació d’una millora en el finançament i del deute històric del País Valencià és cada volta més present a la vida pública valenciana. La crisi ha evidenciat que el finançament autonòmic castiga de manera sistemàtica l’economia valenciana, que pateix un deute històric d’11.000 milions d’euros.

Seguint aquest raonament, es celebrarà la primera sessió el pròxim 20 de juny amb la participació d’Enric Morera, síndic del grup Compromís a les Corts Valencianes amb la conferència Per un concert econòmic responsable per tractar el tema del financament autonòmic. I una segona conferència per al dia 11 de juliol per parlar de les infraestructures del corredor mediterrani i les relacions socioeconòmiques entre Catalunya i el País Valencià.

Totes les conferències es realitzaran a la sala del Museu de Titelles d´Albaida a
les 20h amb entrada gratuïta. El regidor de Promociò Econòmica de l´Ajuntament d´Albaida, Càndid Penalba, informa que durant els pròxims mesos, es preveu la participació de la resta de forces polítiques presents al parlament valencià per parlar del sistema de finançament, i d’altres experts del vice-rectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València que intervindran sobre diferents temes relacionats amb l’economia i el territori de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani.