Compromís per la Vall d’Albaida defineix com irresponsable l’actuació del PP comarcal i provincial
Després de les darreres notícies, respecte a la problemàtica del fem a la Vall d’Albaida i la irresponsable decisió articulada pels màxims dirigents polítics del Partit Popular comarcal i provincial, que ha provocat que 10 alcaldes del PP sol·liciten l’entrada al Consorci (COR), Compromís veu aquesta decisió com una traïció al consens de la Mamcomunitat, al Pla de Minimització i sobretot, als seus ciutadans, ja que els condemna a pagar una taxa abusiva, que en tots els casos supera l’actual i en alguns passa a ser més del doble, com per exemple Ontinyent que en l’actualitat paga 85€ per vivenda, i passaria a pagar 127€ aproximadament amb el COR, Bocairent de 58€ a 128€ aproximadament, L’Olleria que passaria de 75€ a 127,50€ aproximadament o Bufali que triplicarà el seu preu, en passar de 49€ de l’actualitat a 153€ amb el COR.
En el cas del les poblacions amb alcaldes del PP que han traït unilateralment a la Mancomunitat, trobem pobles com Bellús que pagarà 139€, Llutxent 140€, Pinet 141€, Salem 135€, Castelló de Rugat (de 80€ a 152€ amb el COR), és a dir, els veïns pagaran més pel mateix servei. Aquesta situació de decisions unilaterals que afecten tant directament als ciutadans sense consulta prèvia i a l’esquena dels seus veïns, no té precedents.
Compromís recorda, que si aquesta petició s’haguera de fer efectiva, suposaria passar-la a votació pels plenaris de cadascun d’aquestos pobles, per a posteriorment, aprovar-ho al ple de la Mancomunitat, si escau, el que significaria renunciar al seu Pla de Minimització que comportaria indemnitzar població per població a la Mancomunitat per danys i perjudicis. Això és, la decisió unilateral d’una sola persona afectarà a tota una població sense cap mena de consulta prèvia.
Cal recordar també, que l’actual contracte amb l’empresa gestora estarà vigent fins al 2022 i que aquest trencament suposarà una indemnització milionària que hauríem de pagar entre tots el veïns de la Vall d’Albaida i de la resta de comarques integrades al COR, ja que la Mancomunitat demandaria judiacialment al COR per danys i perjudicis, per que aquest es fer-ha càrrec de la demanda, com especifiquen els seus estatuts a l’article 22.
Tot i això, Compromís aposta per continuar amb el Pla de Minimització Comarcal, que és més eficient, més barat i més sostenible del que ens volen imposar i li prega al PP comarcal que expresse públicament la seua postura davant la ciutadania.
No podem permetre que les fractures internes del PP i la seua desintegració, en un clar gest d’irresponsabilitat, posen en perill l’estabilitat de la Mancomunitat i la prestació dels serveis mancomunats.