Mònica Oltra demana aprofitar en lloguer social les vivendes buides del IVVSA a Albaida

Mònica Oltra va visitar les vivendes amb l’alcalde Josep Albert, de Compromís, denunciant el seu desaprofitament i participà en un acte públic a Albaida amb batles i regidors de la comarca

La diputada per Compromís a les Corts, Mònica Oltra, va estar el passat dimecres 17 de setembre a la ciutat d’Albaida per a participar-hi en un acte públic. La també portaveu adjunta del grup parlamentari va fer una intervenció en què repassava qüestions de l’actualitat política i debatia amb els assistents diferents qüestions, entre elles les vivendes socials, la situació de la sanitat o l’educació pública.

L’acte va ser a les 20.00 al Museu Internacional de Titelles. Abans, a les 19.00, Oltra va poder visitar els habitatges de protecció oficial “Camps de Betilla” construïts per l’Institut Valencià de la Vivenda (ara Entitat d’Infraestructures) i va comprovar de primera mà el seu estat d’abandonament. Dels setanta-dos construïts, n’hi ha seixanta-sis per vendre i abandonats, situació que ha dut a denunciar en més d’una ocasió la sensació d’inseguretat entre el veïnat.

L’any passat Compromís va presentar a les Corts una proposició no de llei perquè aquests habitatges es dedicaren a les famílies més necessitades. El batle de la ciutat, Josep Albert, havia demanat a l’IVVSA que permetera un canvi en les condicions d’accés als habitatges de manera que es pugueren arrendar, sense ser necessari adquirir-los. La proposta, que va rebre el suport també del PSOE i d’EU, no va prosperar per l’oposició del PP a les Corts.

El mes de juliol passat, des de l’Ajuntament s’informà que finalment la Generalitat hauria acceptat la solució plantejada pel consistori de dedicar els habitatges a lloguer amb opció a compra, “en unes condicions avantatjoses que s’acabaran de concretar en uns mesos”.

Arxivat en: Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *