Aquest passat dissabte 4 d’Octubre va tindre lloc la presentació en societat del projecte d’alternativa política “Compromís per Benigànim”. Joan Sanchis, portaveu del grup promotor, va destacar la vocació integradora i ciutadana de la iniciativa. L’acte va aconseguir emplenar de gom a gom el Saló d’Actes de l’Espai Jove i va emplaçar als assistents a una propera convocatòria d’Assemblea Ciutadana.

La primera part de la presentació va incidir a fer un anàlisi contextual de la situació política a Benigànim, derivant-ne la necessitat d’una alternativa política diferent al bipartidisme. Els problemes d’endeutament, manca de participació i l’errònia planificació urbanística van ser destacats com a conseqüència de les darreres dècades de governs socialistes i populars. No obstant això, l’economista i portaveu del grup, Joan Sanchis, va destacar que “el projecte de Compromís és un projecte de construcció i de futur, i per això no volem centrar-nos en la crítica i en la mirada cap al passat”

Dins d’un anàlisi per àrees, des de “Compromís per Benigànim” es van proposar diferents mesures per millorar la participació democràtica, la gestió de la política econòmica municipal, la planificació territorial o el dinamisme cultural. Algunes propostes destacades són la creació d’una Oficina de Participació local, la limitació de sous i personal de confiança, els pressupostos participatius o l’augment de recursos i millora de la col·laboració amb les entitats culturals i esportives.

Finalment, es va emplaçar a tots els assistents a una propera convocatòria d’assemblea oberta on es debatran els punts de propostes i la possible canalització electoral de la iniciativa. En aquest sentit, Joan Sanchis va destacar que “Compromís per Benigànim no és un projecte electoralista” incidint en què serà la pròpia ciutadania i el suport social els que decidiran si el projecte és o no present a les properes eleccions del 2015.

La segona part de l’acte va estar protagonitzada pels diferents representants municipals i nacionals de Compromís, els quals van explicar breument les experiències als seus relatius pobles i van encoratgar el col·lectiu local a continuar treballant. Va tancar l’acte el diputat al Congrés Espanyol, Joan Baldoví, fent un repàs al paper de Compromís a Madrid i el tracte que rebem els valencians per part del govern central.

dsc_0268