El Contenciós Administratiu determina que el “complement específic” torne a l’equivalent de 2007 i no admet el recurs presentat pel portaveu PP Roberto Sala

El jutjat del Contenciós Administratiu nº 7 de València ha fallat a favor de l’Ajuntament d’Albaida al procés iniciat en 2012 contra els increments salarials a 26 dels 40 funcionaris municipals aprovats als pressupostos 2008 i 2009 pel govern que encapçalava Juan José Beneyto (PP) a través del denominat “complement específic”.

En arribar el nou Govern Municipal, i després de comprovar el desajust d’estos increments respecte tant de les normals retribucions de funcionaris de les categories afectades, com de la resta de treballadors municipals, es va presentar recurs contenciós administratiu per tal d’evitar els efectes lesius dels increments. Cal destacar que la mitjana d’aquest increment al complement específic va estar d’un 93% en 2008 i un 6% addicional en 2009, acumulant-se amb els increments legals un increment mitjà del 105% en 2013 respecte a 2007 en aquest concepte. En concret, els 26 funcionaris van passar de cobrar anualment 190.684 euros a percebre 391.869 euros en complements específics en aquest període.

Des del Govern d’Albaida han explicat que “el complement aprovat per l’anterior Govern del PP ens sembla que era totalment inadequat, sobretot perquè de no haver interposat recurs al període de 4 anys, estes quantitats es consoliden i passen a ser inalterables, quan no s’ajusten a allò que cobren en aquest concepte els funcionaris de la majoria dels municipis, suposa un greuge comparatiu respecte a la resta de la plantilla”. “A més”, continuen, “la delicada situació de les arques municipals derivada de les irregularitats a la gestió durant l’etapa de Beneyto com a alcalde, van generar un desequilibri a la comptabilitat municipal que amb aquesta despesa extra en personal es veia augmentat, si cap”, recorden.

Per presentar el contenciós administratiu era necessària una declaració de lesivitat dels acords plenaris corresponents i la pròrroga dels seus efectes, una declaració a la que es va oposar el Partit Popular, des d’on el seu portaveu, Robert Sala, va presentar al seu torn un recurs contenciós administratiu que també s’ha fallat ara, declarant-lo inadmissible el mateix jutjat nº7.

El Govern d’Albaida ha explicat que “al seu dia vam tractar de negociar amb els treballadors i tractar d’evitar dur l’assumpte per via judicial, però no es va arribar a cap acord. Amb tot, no s’ha de perdre de vista que els autèntic responsable de tot aquest procés va estar l’anterior govern del Partit Popular, que a més de dur les arques municipals a la fallida tècnica i a un deute de 18 milions, va disparar indegudament la despesa en personal de manera totalment arbitrària, injustificada, i si no haguérem actuat, irreversible. Ara la justícia ens dona la raó, però tots els perjudicis derivats d’esta situació es podrien haver evitat si s’haguera fet una gestió responsable dels diners públics”, concloïen.