Destaquen que “els perjudicis econòmics, mediambientals i paisatgístics afectarien a tota la comarca”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra la l’autorització ambiental atorgada per la Conselleria de Medi Ambient a l’empresa SIG Renovables per instal·lació d’una planta de residus animals en La Pobla del Duc.

Des de del consistori s’ha assenyalat que la iniciativa s’ha pres “pels perjudicis econòmics, mediambientals i paisatgístics que aquesta pot ocasionar per a tota la comarca”, destaquen des de l’Ajuntament, recordat que més de 4.000 veïns i veïnes de la comarca van signar les al·legacions en contra de la concessió de l’autorització ambiental integrada a una planta on es tractarien residus animals de categoria 1 i 2, com ara animals amb malalties sospitoses de ser transmissibles, animals morts sense ser sacrificats, material de depuració d’aigües residuals o subproductes amb residus que sobrepassen els límits autoritzats.

D’aquesta manera, el d’Ontinyent se suma als recursos del propi municipi on es vol ubicar la planta, La Pobla del Duc, així com els de l’Ajuntament d’Otos i la Colla Ecologista l’Arrel.

Fran Quesada recorda que el propi Pla de Residus de la Generalitat contempla uns principis que aquest projecte incompleix, i són nombrosos els ajuntaments que s’han manifestat contra el mateix. De fet, el propi ple de la Mancomunitat aprovava en 2011 una moció a la qual apuntava la instal·lació “no respon a activitats produïdes en la comarca, te caràcter nociu per al municipi i els que l’envolten, i condiciona el futur agropecuari i turístic de La Vall d’Albaida, així com la instal·lació d’altres empreses”.