La Diputació de València ha començat per la Vall d’Albaida la seua ronda d’encontres comarcals amb els alcaldes del País Valencià. La visita s’ha realitzat durant un esmorzar de feina que ha tingut lloc al Palau de la Vila d’Ontinyent, reunió que ha estat presidida per l’alcalde d’Ontinyent i President de la Diputació, el socialista, Jorge Rodríguez i per la Vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó de Compromís.

Reunión alcaldes Vall d'Albaida foto_Abulaila (5) (1)

Aprofitant la visita a Ontinyent de Maria Josep Amigó els alcaldes de Compromís de la comarca de la Vall d’Albaida li han demanat una primera reunió per coordinar esforços i plantejar les necessitats dels pobles. Com Amigó mateix ha manifestat al Palau de la Vila cal que “potenciem les comarques i el treball des d’aquestes per oferir serveis mancomunats”. Els set alcaldes de la formació política Compromís que hi ha a la comarca (L’Olleria, Albaida, Agullent, Fontanars dels Alforins, Salem i Otos) han acudit a la reunió matinal del Palau de la Vila i a més a més se’ls han incorporat a la reunió Aina Benavent, Regidora de Quatretonda i Responsable de l’Àrea Institucional de la nova executiva, Nicolau Calabuig com a Portaveu Comarcal de Compromís i representants de Compromís per Ontinyent.

Alcaldes Compromís Vall Albaida i MJ Amigó (1)

A la reunió amb la vicepresidenta s’han manifestat inquietuds en temes comarcals com la gestió dels residus i la recuperació de la Mancomunitat com una entitat de govern més pròxima als pobles i a les seues necessitats reals. L’alcalde d’Agullent, Jesús Pla s’ha manifestat en aquest sentit demanant que la Diputació faça un pas per aproximar-se als pobles i que “els municipis per fi vegen cobertes les seues necessitats amb independència del seu tamany o color polític” el que s’està ficant de manifest en aquest govern de cooperació PSOE i Compromís.

En l’àmbit de cada poble s’han obert els canals de comunicació per avaluar les necessitats reals de cada localitat. Els alcaldes de Compromís han manifestat que “les ajudes de la Diputació de l’anterior govern no tenien en compte la realitat local”. En aquest sentit la vice-presidenta Amigó ha valorat molt positivament aquesta reunió de feina, ja que per ella “és necessari potenciar les comarques, deixar de costat els projectes faraònics i augmentar les partides destinades a benestar social perquè hi ha pobles xicotets que ho necessiten”.