L’eurodiputat de Compromís va deixar clar el divendres a La Pobla del Duc la seua implicació amb el camp valencià, una de les seues principals tasques al Parlament Europeu, on, entre moltes altres qüestions, defensa els interessos i el futur de l’agricultura valenciana front als reptes que ens depara el futur.

P1070922

Un futur incert que va definir molt bé amb una anàlisi molt encertada dels principals problemes que pateix l’agricultura valenciana (i per tant la de la nostra comarca, la Vall d’Albaida) com són l’abandonament dels camps, l’envelliment de la població agrícola i la competència deslleial de les importacions procedents de tercers països que no compleixen els estàndards que sí se’ls exigeix als agricultors d’ací. També va comentar la indefensió dels xicotets llauradors front a la gran distribució i la problemàtica del veto rus.

P1070929 P1070979

Un escenari complex que pot complicar-se encara més per als xicotets llauradors que caracteritzen l’estructura productiva del camp valencià si s’arriba a signar el TTIP o si s’accepta la inclusió de Turquia en la UE. La diferència de les dimensions de l’explotació mitjana de EEUU (10 vegades majors que les més gran d’Espanya, i per tant immensament majors que l’explotació mitjana valenciana) junt amb la desregulació de l´ús de transgènics o la dilució del concepte de Denominacions d’Origen produiria un efecte devastador en els agricultors valencians.

P1070964 P1090010

Jordi va emmarcar el tema amb una explicació detallada del funcionament del Parlament Europeu, incloent-hi de forma totalment transparent les remuneracions que reben els eurodiputats. Va explicar també el funcionament dels “lobis” i la forma de treballar en els diferents òrgans que componen el Parlament Europeu.

P1090011

L’acte, és el primer del recentment formalitzat col·lectiu de Compromís per La Pobla del Duc. Allí el públic assistent va poder fer totes les preguntes que va voler a Jordi Sebastià, el qual va demostrar la proximitat i la implicació de Compromís amb les persones i el seu treball diari en totes les institucions, incloses les europees.

P1070927 P1090015