Després d’una intensa campanya que finalitzava divendres passat a Ontinyent, la candidatura per liderar el Bloc Nacionalista Valencià que encapçalava Àgueda Micó ha pactat amb la candidatura de Rafa Carbonellper a la secretaria general del BLOC. Finalment seran els dos els qui lideren conjuntament el BLOC després del pacte al què s’ha arribat al 7é Congrés Nacional del partit que aquest cap de setmana s’ha celebrat a Fira València i que ha validat la proposta de consens amb 848 vots a favor, 134 abstencions i 41 vots nuls, sense cap vot en contra.

A la nova executiva del BLOC també hi figuren dos valldalbaidins més, Ester Pínter d’Agullent i Joan Sanchis de Benigànim.

Micó ostentarà el càrrec de coordinadora nacional substituint a Enric Morera, que ara ocuparà el càrrec honorífic de president del partit, i Carbonell serà el portaveu del partit. Estos dos càrrecs suposen una nova figura dins del partit prevista als estatuts que s’han aprovat este cap de setmana al congrés. D’esta manera, tant la coordinadora com el portaveu formen part d’un secretariat general que es converteix en la màxima representació. Els dos es repartiran les competències de l’executiva, però Micó, per ser la coordinadora general, exercirà la representació legal del partit, que compta amb una executiva de 32 persones, 17 dones i 15 homes, en set àrees de treball diferents.

L’objectiu és defensar els interessos valencians i, per això, volen fer-se cada vegada més forts per ser la força hegemònica i aconseguir cada vegada més recursos i inversions per al País Valencià.