FOTO CONSELLERS I EXECUTIVA AMB AGUEDA MICOQuasi un centenar de militants van participar dimecres passat a Agullent al Congrés Comarcal del Bloc Nacionalista Valencià, formació majoritària dins la Coalició Compromís

El Bloc Nacionalista Valencià, formació majoritària dins la Coalició Compromís, va celebrar ahir dimecres a Agullent el seu Congrés Comarcal a la Vall d’Albaida per renovar la seua executiva i triar els nous representants al Consell Nacional de la formació valencianista.

El congrés va començar amb l’aprovació de l’informe del fins ara secretari comarcal, Juli Fenollar, de Salem, el qual va posar en valor els històrics resultats electorals del BLOC i de Compromís a la Vall d’Albaida amb la victòria a les eleccions valencianes, la segona posició en les consecutives eleccions generals i l’espectacular creixement a les eleccions municipals amb 53 regidors i regidores i huit alcaldies (l’Olleria, Albaida, Agullent, Fontanars, Quatretonda, Otos, Benicolet, Salem). Fenollar també va destacar l’augment de militància durant els últims anys i va recordar que el valencianisme, amb la Coalició Compromís, ha arribat més lluny que mai.

WP_20160706_20_28_17_Pro

Posteriorment, els quasi cent militants presents i amb la presència també d’Àgueda Micó, coordinadora nacional del BLOC i Artur Hernández de l’executiva nacional del partit van debatre i aprovar les resolucions del Congrés Nacional. Després es va procedir a l’elecció de la nova executiva comarcal, tot escollint d’entre les dues candidatures presentades, l’encapçalada per l’olleriana Ruth Martínez, una candidatura de renovació en la qual només dues persones de les nou que en formen part, repeteixen.

WP_20160706_20_46_48_Pro

Segons afirmava la nova secretària comarcal, la qual actualment és tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Economia, Educació i Medi a l’Ajuntament de l’Olleria, “el nou equip afronta aquesta nova etapa amb molta il·lusió per treballar colze a colze amb els companys i companyes de la Vall d’Albaida, apostant per la formació dels nostres RUTH MARTINEZcàrrecs públics que són els que estan dia a dia al costat de la gent als municipis.” En eixe sentit, Martínez afegia que “ara el BLOC i Compromís estem presents a totes les institucions i per tant hem d’impulsar una interlocució directa entre els regidors,regidores, alcaldes i alcaldesses amb tots els estaments possibles per defensar els interessos de la comarca i així millorar la vida als nostres pobles i ciutats”. Altre objectiu que es planteja la nova executiva comarcal és la implantació en nous municipis, seguint la tasca de l’anterior equip. A les eleccions municipals “vam presentar llista per primera vegada a Benigànim, Fontanars dels Alforins, Castelló de Rugat i la Pobla del Duc, i recentment s’ha format el col·lectiu d’Atzeneta d’Albaida i eixe és el camí que hem de seguir” afegia Martínez.

La nova executiva està composta per la secretària comarcal, Ruth Martínez, de l’Olleria; Vicent Herrero, d’Agullent, secretari d’organització; Josep Lluís Pasqual, de Bocairent, secretari de finances; Sílvia Urenya, d’Ontinyent, secretària de sectorials; Gemma Vidal, de l’Olleria, secretària d’acció electoral; Lucía Company, d’Albaida, secretària d’implantació; Josep Sanxis, d’Ontinyent, secretari de comunicació; Pasqual Santjoan, de Castelló de Rugat, secretari de política municipal i institucional i finalment Ramón Martínez, d’Atzeneta d’Albaida, que serà adjunt a la secretaria d’acció electoral.

Per altra banda, també van ser triats els consellers nacionals de la formació valencianista que representaran a la Vall d’Albaida en el màxim òrgan del partit entre congressos. Nicolau Calabuig (Ontinyent), va ser el candidat més votat seguit de Josep Albert (Albaida), Aina Benavent (Quatretonda),  Lucía Company (Albaida), Alicia Blasco (Bocairent) i Vicent Herrero (Agullent).

WP_20160706_21_17_29_Pro