Nicolau Calabuig, portaveu comarcal de la coalició valencianista, celebra que la Generalitat haja prohibit les construccions en terrenys cremats per incendis

Compromís per la Vall d’Albaida ha emès un comunicat en el qual mostra el seu suport als quatre joves acusat de delictes de danys i coaccions en les protestes de 2011 contra la construcció de la línia d’Alta Tensió entre Ontinyent i Alcoi. La setmana passada vam conèixer que finalment el judici ha estat suspès fins el 13 de Novembre del 2017. Cal recordar  que el fiscal demana  entre 9 i 15 mesos de multa de 10 euros diaris, i una pena de presó d’un any i deu mesos i inhabilitació per a l’exercici del sufragi passiu. A més, els reclama una indemnització de 4.800 euros.

En eixe sentit, segons recordaven des de Compromís, des del 2010 els valencianistes venien denunciant que la Direcció General d’Energia de la Conselleria d’Infraestructures i Transports havia resolt favorablement la sol·licitud d’Iberdrola per a construir una línia d’alta tensió que travessa la Vall d’Albaida per paratges de gran valor paisatgístic i ecològic, com ara la Covalta, la Font del Patge, o la Serra del Torrater fins arribar al Pou Clar. Els mitjans de comunicació de la comarca foren altaveu de veïns i veïnes que criticaren que el projecte suposaria acabar amb arbres i zones que se salvaren dels incendis de 1994 per a passar pel mig les torres d’alta tensió. La Generalitat del PP havia donat en juny el seu vistiplau a la construcció d’una línia d’alta tensió de 132 quilovats i amb un una extensió de 12,3 quilòmetres que passaria pels termes d’Albaida, Benissoda, Ontinyent i Agullent, hui cremats pels incendis d’aquell fatídic setembre de 2010.

A més de mostrar el suport de Compromís als quatre encausats, el portaveu comarcal Nicolau Calabuig ha volgut recordar que “des del Consell de la Generalitat on Compromís està al capdavant de Medi Ambient, volem acabar amb la política del PP que desprotegia les zones afectades per incendis provocats per poder construir projectes o infraestructures fruit dels interessos dels especuladors”. D’aquesta manera, segons afirmava Calabuig, “l’actual govern valencià ha decidit prohibir la construcció en terrenys cremats per incendis per tal d’evitar qualsevol possibilitat d’especulació i protegir el nostre territori, una tasca que lluny de ser cap delicte, és la funció que tot govern digne del seu poble hauria d’acomplir”.