Un total de 33 municipis invertiran les ajudes a remodelar les voreres, renovar les instal·lacions elèctriques i la xarxa de proveïment d’aigua, i equipar i adequar les instal·lacions municipals

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, de Compromís, assegura que la nova fórmula de repartiment de les ajudes portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític

El Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València destina 3.075.366 euros als municipis de la Vall d’Albaida, que invertiran les ajudes en actuacions d’adequació de voreres, camins i carrers, adquisició d’equipament, reformes en les instal·lacions públiques, millores en les instal·lacions elèctriques i en la xarxa de proveïment d’aigua.

Per municipis, Atzeneta d’Albaida rebrà 93.555 euros que invertirà en l’adequació de la zona d’esbarjo i del jardí en el Regit, i a finalitzar les obres i la instal·lació elèctrica en l’edifici de muntanya. Per la seua banda, Agullent comptarà amb 108.147 euros de la Diputació per a habilitar la sala d’exposicions en la casa de la cultura, millorar les condicions acústiques de la llar de jubilat i de local de la Font Jornada i en la repavimentació d’un tram del carrer Mestre Tormo.

Albaida invertirà una ajuda de 141.398 euros en l’adequació de voreres i illetes, el condicionament del solar Cristo de la Fe i l’adquisició d’equipament informàtic. A més, destinaran aquesta partida a la demolició de la nau de la Torre, l’enllumenat en l’Ermita del Roser, les obres en l’escola infantil municipal La Vila, en el mercat municipal, parcs, pintura vials, adquisició de senyals i revisió de parcs infantils, i a la substitució de la coberta en la casa Els Mestres i el condicionament de l’escala i la coberta Plaza Mayor.

Els 81.496 euros que el pla deixa a Alfarrasí es dedicaran a la construcció d’una pista d’atletisme, un camp de futbol, la reforma del camp municipal de futbol i en la reparació del frontó municipal. Part d’aquesta partida també es destinarà al parc d’activitats juvenils en el paratge L’Ermita i a la substitució del tram de xarxa d’aigua potable en Camí Benissuera.

Respecte a Aielo de Malferit, el consistori del municipi ha informat que els 120.945 euros es destinaran als nínxols en el cementeri nou, el pas baden sobre el riu Clariano i la reforma de la piscina municipal. Per la seua banda, a Aielo de Rugat, es destinaran 74.619 euros a reformar el consultori mèdic.

Amb una quantia de 88.246 euros, Bèlgida pavimentarà el carrer Abadia, reformarà els vestuaris de la piscina municipal i renovarà la instal·lació hidràulica en el dipòsit capçalera de la xarxa d’aigües per a consum humà. Bellús utilitzarà l’ajuda de 77.817 euros per a crear una zona verda en el carrer Sant Gregorio, pintar el dipòsit municipal d’aigua, impulsar un programa informàtic sobre el control d’aigua, reformar la Casa Abadia i les Casetes dels Mestres i reurbanitzar el carrer 9 d’octubre.

Quant a la localitat de Beniatjar, l’ajuda del PPOS de 72.726 euros s’invertirà en l’adaptació de vestuaris i instal·lacions, en el nou sistema de desguàs de la piscina municipal, en la nova xarxa de sanejament d’habitatges amb titularitat municipal, en la renovació del sistema de ventilació i extracció de fums en el bar de l’edifici multiusos, i en la reparació de cobertes i desguassos del cementeri municipal. Benicolet, que rep 80.463 euros, realitzarà actuacions de rehabilitació de la pista poliesportiva i de millores en els edificis i instal·lacions públiques, com el Parc de l’Entrada, la Casa de la Cultura i el dipòsit d’aigua.

Per la seua banda, els 139.239 euros que el PPOS deixa a Benigànim es destinaran a la construcció de condícies públiques i obres de millora de l’accessibilitat a la gradería de l’edifici del trinquet de poliesportiu municipal i a la parcel·la escolar del col·legi CEIP Beata Inglés. Benigànim també invertirà l’ajuda en obres de millora en l’automatització i optimització de la instal·lació de reg en parcs i jardins, en obres per a la reducció del volum i impermeabilització i revestiment del got de la piscina coberta municipal i en la reforma i condicionament dels banys i vestuaris en el parc de la Beata Inés.

El municipi de Benissoda destinarà 80.607 euros del PPOS a la construcció d’una marquesina en la piscina municipal, la instal·lació de mobiliari en el parc del safareig, el projecte de pavimentació de la Plaça de l’Ajuntament, la reforma interior i adaptació de l’accés per a persones amb mobilitat reduïda en el local municipal dels jubilats, la renovació de la instal·lació hidràulica en dipòsit de capçalera de la xarxa d’aigües per a consum humà i la senyalització viària en diverses avingudes del municipi.

Benissuera destinarà l’ajuda de 70.344 provinents del PPOS al condicionament de la nau multiusos i la xarxa elèctrica en el col·legi públic i de l’ajuntament. Per la seua banda, Bocairent invertirà 143.587 euros en el condicionament de la planta baixa del Mercat Municipal, l’adequació de la zona per als vianants en el carrer Palleter, la instal·lació de serveis públics en el Parc de l’Estació i de pluvials en diferents carrers de municipi, la millora de la il·luminació i la reparació de la façana nord d’ajuntament.

En la mateixa línia, el PPOS deixarà 74.890 euros a Bufali per a la reforma de la font de la bassa, la renovació de les instal·lacions elèctriques de l’enllumenat exterior en diversos carrers del municipi i la millora dels jocs i instal·lacions en el parc del carrer la Pau; altres 64.349 euros a Carrícola que s’invertiran en el condicionament de l’accés al garatge en l’edifici de la casa consistorial, adequació del centre social per a serveis d’assistència social, actuacions de condicionament i restauració de les àrees naturals del barranc d’Atzeneta i l’Ombría del Benicadell, enjardinament de l’àrea d’acampada Racó dels Oliveres, dotació de funcionalitat del forn de llenya municipal i la substitució de la canonada d’aigua de reg en el camí de Bèlgida.

Els 106.112 euros que el PPOS injecta a Castelló de Rugat es destinaran al condicionament de l’antic gimnàs perquè siga d’ús públic i a l’adquisició d’un ascensor en les antigues escoles.

Per la seua banda, l’ajuda de 114.903 es destinarà a Fontanars dels Alforins a l’accés i millora de la cambra d’instal·lacions de la piscina municipal, la rehabilitació de la coberta de l’ajuntament, la renovació de l’enllumenat públic i de les instal·lacions i control en dipòsit capçalera i xarxa de distribució de la xarxa d’aigües de consum humà.

Altres 73.884 euros corresponen a Guadasséquies les actuacions de la qual passen per condicionar el parc de Sant Miquel, ampliar la xarxa d’aigües pluvials, millorar la instal·lació de baixa tensió i zones verdes, adquirir aires condicionats per al centre mèdic i lluminària per a l’enllumenat públic, i a la construcció d’una barbacoa en la zona recreativa.

El total de 105.430 euros que rep Llutxent es destinaran a l’adequació del parc municipal de l’avinguda Poldeportivo i la instal·lació d’equipament infantil i esportiu, així com a l’execució de 32 nínxols dobles en el cementeri municipal; mentre que L’Olleria, invertirà íntegrament l’ajuda de 143.336 euros del PPOS en la segona fase del parc i de la zona verda de la Font Vella. El municipi de Montaverner també invertirà de manera íntegra l’ajuda de 99.075 euros en la primera fase de l’adequació de la zona esportiva, amb la construcció d’un espai multiusos i de pistes esportives.

Pel que fa al municipi de Quatretonda s’invertiran 39.865,20 euros en obres d’adequació del gimnàs municipal i 68.339,86 euros en la demolició parcial i primera fase de construcció de l’edifici del velatori.

Continuant amb els municipis de la Vall d’Albaida, Montitxelvo invertirà 84.412 euros en la primera fase de l’estabilització del camí del Corral de Cocovi, la millora de l’eficiència hídrica de la xarxa de proveïment d’aigua potable i la rehabilitació de l’ajuntament. Per la seua banda, Otos destinarà l’ajuda de 84.254 euros a la reforma dels vestuaris del poliesportiu i el condicionament de la sala d’usos múltiples i la reforma de l’Església.

Les actuacions en Palomar, que rep 92.403 euros del pla, se centren el magatzem de la piscina municipal, el manteniment de la xarxa viària municipal i la instal·lació elèctrica en diversos carrers del municipi i en el poliesportiu, on també es millorarà el seu accés, així com la zona d’ombra en el càmping municipal. A més, es destinaran partides als nínxols en el cementeri municipal, obres voreres i de manteniment de la xarxa d’aigua.

En el cas de Pinet, l’ajuda del qual ascendeix a 69.943 euros del Pla Provincial, es preveu la instal·lació de l’enllumenat públic en l’accés al poliesportiu municipal i la reforma de les seues condícies, així com la tercera fase de la reurbanització del carrer de l’Església.

Quatre actuacions abordarà La Pobla del Duc, que rep 106.774 euros, com són l’adquisició i adaptació del vehicle per a transport de persones, la reforma de l’escenari de l’auditori municipal, el realç i fonamentació del centre social i la millora d’acabats a l’entorn dels vestidores de la piscina municipal.

El municipi de Ràfol de Salem destinarà 70.068 euros del PPOS al condicionament de la cafeteria de l’hostal rural municipal i a l’asfaltat de diversos carrers. Per la seua banda, Rugat comptarà amb 74.699 euros de la Diputació per a l’electrificació de l’àrea recreativa i de dos camins municipals, l’equipament d’aire condicionat del local multiusos i la pavimentació i remodelació de camins i voreres.

Els 84.299 euros que el PPOS injecta a Salem es destinaran exclusivament a la renovació de la xarxa d’aigua potable en carrers i instal·lacions municipals. En el cas de Sempere, invertirà els 65.588 del pla provincial en la quarta fase del camí lavador, que inclou completar la vorera, la instal·lació del subministrament d’aigua, l’enllumenat públic i l’energia elèctrica.

L’últim dels municipis de la Vall d’Albaida que participen en el PPOS és Terrateig que destinarà els 79.553 euros d’ajuda provincial a intervencions en l’adequació del menjador escolar, l’adquisició de terrenys per a ampliar el poliesportiu, la construcció de nínxols en el cementeri municipal i la renovació de la xarxa arterial aigua potable.

El doble d’ajudes que en 2015

El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d’euros, el doble que en 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i tres entitats menors, la qual cosa suposa pràcticament la totalitat de la província.

Tots els municipis rebran una assignació major a la d’anys anteriors, en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent.

D’aquesta manera es compleix l’objectiu del govern de la Diputació de “concentrar més recursos en el PPOS i respectar l’autonomia dels alcaldes a l’hora de decidir les inversions que necessiten els seus municipis, posant fi a 20 anys d’arbitrarietat”.

En eixe sentit, la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó, va assegurar que la nova fórmula de repartiment de les ajudes “portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític”.

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, el valencianista Emili Altur, va explicar com una de les novetats del Pla “el període ampli per a sol·licitar les ajudes i l’avançament del 85% dels diners amb l’adjudicació dels projectes”.

Criteris per a calcular les ajudes

A més del nombre d’habitants i la superfície, criteris que es mantenen, també s’han afegit el percentatge de desocupació en cada municipi, l’existència de nuclis històrics, el cost dels serveis, tant els obligatoris com els no obligatoris, i l’adhesió al Pacte d’Alcaldes. Gràcies a aquest últim criteri, el nombre de municipis valencians adherits al pacte de l’organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s’espera augmente en els pròxims mesos.

El nou Pla Provincial d’Obres i Serveis es va pactar amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València i va ser aprovat en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits excepte del PP, que es va abstenir.

Consulta ací tota la informació del Pla Provincial d'Obres i Serveis als municipis de la Vall d'Albaida

 

Consulta ací tota la informació del Pla d’Obres i Serveis de la Diputació de València als municipis de la Vall d’Albaida