Enric Nomdedéu anuncia a Ontinyent una inversió de 2,9 milions d’euros per a la contractació de 134 joves a la Vall d’Albaida

El Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, amb la regidora i portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, el portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, Nicolau Calabuig, i el regidor i portaveu de Compromís per Benigànim, Joan Sanchis, aquest matí a Ontinyent.

El Secretari d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu, ha anunciat hui a Ontinyent en una roda de premsa amb el regidor d’Ocupació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Juan Pablo Úbeda, una inversió per part del Servei Valencià d’Ocupació de 721.000 euros a Ontinyent i 2’87 milions d’euros al conjunt de la comarca per a la contractació de joves als ajuntaments

Els portaveus local i comarcal de Compromís, Sílvia Urenya i Nicolau Calabuig, han coincidit en destacar després de l’anunci del Secretari Autonòmic “l’aposta del Govern Valencià per donar impuls a l’economia dels nostres pobles potenciant, en aquest cas, la inserció laboral dels més joves”

Hui dilluns 19 de juny a Ontinyent el Secretari d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu, ha anunciat en una roda de premsa amb el regidor d’Ocupació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Juan Pablo Úbeda, una inversió per part del Servei Valencià d’Ocupació de 721.000 euros a Ontinyent i 2’87 milions d’euros per al conjunt de la comarca per a la contractació amb salaris dignes d’aproximadament 134 joves als ajuntaments.

Enric Nomdedéu ha començat la seua intervenció recordant que el problema de la desocupació entre els joves és un dels principals reptes que enfronta el nostre país, ja que, tot i que durant aquest últim any el nombre de persones aturades menors de 30 anys s’ha reduït en més d’un 7% “les xifres de desocupació continuen sent preocupants amb una taxa superior al 30%, una temporalitat del 56% i una taxa parcialitat del 39%”.

Segons ha afirmat el Secretari Autonòmic, “a Ontinyent s’ha reduït en més d’un 20% l’atur entre els joves des que va arribar el Govern del Botànic en 2015, però tot i això encara hi ha 432 joves que no tenen treball”.

En eixe sentit Nomdedéu ha manifestat que “amb l’objectiu de fer front a aquesta situació, des del Servei Valencià d’Ocupació (Servef) es va posar en marxa en maig de 2016 el programa Avalem Joves per coordinar i integrar per primera vegada totes les accions del Consell per a lluitar contra l’atur jove amb accions d’orientació, formació i ajudes a la contractació.”

Ara, després d’avaluar i detectar necessitats “des del Govern Valencià apostem per reforçar aquest programa amb Avalem Joves+, un programa d’ajudes a la contractació per a ajuntaments, mancomunitats i diputacions que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves menors de 30 anys, facilitar l’adquisició d’experiència laboral i posar en valor el talent jove per a la modernització i millora de les distintes administracions valencianes” ha destacat el Secretari d’Ocupació.

Enric Nomdedéu ha recordat també que seran els ajuntaments els qui decidiran en quines àrees realitzaran les tasques els joves seleccionats. En el cas de la capital de la Vall d’Albaida, a través de les dues convocatòries del programa, el Servef realitzarà una inversió total de 721.000 euros, la qual cosa suposarà aproximadament la contractació amb salaris dignes de 46 joves durant 12 mesos per part de l’Ajuntament d’Ontinyent.

El Secretari Autonòmic ha volgut aprofitar aquesta roda de premsa amb el regidor d’Ocupació sobre l’impacte del programa Avalem Joves+ a Ontinyent per fer públiques també les xifres del programa a nivell comarcal, que comptarà amb una inversió total de 2.873.660 euros amb els que es podrà contractar al voltant de 134 joves.

Des de Compromís per Ontinyent i Compromís per la Vall d’Albaida, els portaveus Sílvia Urenya i Nicolau Calabuig, després de l’anunci del Secretari Autonòmic Enric Nomdedéu han manifestat que “una vegada més queda demostrat el compromís del Govern Valencià amb l’impuls d’una economia al servei de les persones, que als nostres pobles i comarques siga capaç de generar llocs de treball dignes i potenciar la tant necessària inserció laboral de la gent més jove que vol construir projectes vitals de futur, en el nostre cas a la Vall d’Albaida.”

“El pla Avalem Joves+ contribuirà decisivament al reforç de l’experiència laboral dels joves i obrirà més oportunitats de cara al futur” sentenciaven Urenya i Calabuig.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Joves

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *