El Govern valencià impulsa un Pla d’Acció Territorial per a les Comarques Centrals Valencianes

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana impulsarà un pla d’acció territorial (PAT) per a les comarques centrals valencianes. Així ho han anunciat la consellera M. José Salvador i el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Lluís Ferrando, en la reunió que han mantingut amb el president i vicepresident, Antonio Francès i Josep Antoni Albert, respectivament, del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes per abordar diferents temes de la seua competència.

Des de la conselleria s’ha apuntat que aquest pla serà el primer d’una nova generació, la segona, que englobarà els municipis que no estan dins de l’àmbit d’actuació dels PAT metropolitans impulsats ja com són els de l’àrea Castelló, de València i d’Alacant-Elx.

Aquest tipus de planejaments són molt importants per al desenvolupament dels pobles i ciutats perquè serveixen per posar en valor i activar totes la potencialitats d’aquesta àrea i, al seu torn, preparar el territori per als requisits que el nou model econòmic i territorial demanda per desenvolupar totes les possibilitats de les comarques centrals.

Cal recordar que els PAT es basen en la planificació territorial des d’un punt de vista supramunicipal basat en tres aspectes: els connectors de la infraestructura verda, el sistema d’assentaments i la mobilitat sostenible.

En l’aposta del Govern del Botànic format per PSOE i Compromís per vertebrar el nostre país es precisa d’una planificació territorial racional i sostenible, definint els espais de caràcter supramunicipal més aptes per a la implantació dels projectes estratègics que han de qualificar el nostre territori, tot això dins el marc d’aquest nou model econòmic que el Consell està portant a terme al País Valencià.

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes és una aliança formada per huit comarques que s’han unit per desenvolupar projectes amb el propòsit de treballar de manera conjunta i supracomarcal en els reptes als s’enfronten aquests pobles des de diferents àrees de desenvolupament econòmic.

Es tracta de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, la Canal de Navarrés, la Marina Baixa i la Marina Alta, que engloben a més de 600.000 persones i té com a objectiu comú assegurar un creixement integrador i sostenible de les comarques integrants, així com la promoció econòmica i la millora de les infraestructures, entre d’altres plantejaments.

Arxivat en: Comarques Centrals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *