Maria Josep Amigó ha valorat «l’esforç» de les diferents administracions «per recuperar i poder fer ús d’un edifici que atresora una elevada riquesa patrimonial i compta amb el valor sentimental de la ciutadania»

La vicepresidenta ha visitat aquesta localitat de la Vall d’Albaida per a conèixer les actuacions executades amb els recursos de la Corporació provincial, els quals ascendeixen a 537.420 euros en la present legislatura


El Convent de les Caputxines de Montaverner recupera poc a poc el seu aspecte originari després de les actuacions de rehabilitació i condicionament escomeses en aquest emblemàtic edifici. Unes intervencions que han comptat amb el suport pressupostari de la Diputació de València, a través d’una inversió global de 134.515 euros. La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha tingut ocasió de comprovar els treballs executats durant la visita efectuada a aquest municipi de la comarca de la Vall d’Albaida per a conèixer de primera mà les inversions realitzades amb els recursos de la Diputació.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha valorat «l’esforç que està realitzant l’equip de govern local per recuperar i poder fer ús del Convent de les Caputxines, no només per la seua riquesa patrimonial, sinó també pel valor sentimental que desperta entre els veïns i veïnes de Montaverner». Uns treballs que s’estan desenvolupament «gràcies a una important inversió de fons propis per part del Consistori, especialment per a l’adquisició de l’immoble, que ara s’estan complementant amb recursos procedents de la Diputació», ha explicat la vicepresidenta.

En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha subratllat que el conjunt d’aquestes intervencions «es troben en sintonia amb les línies d’actuació marcades per l’equip de govern de la Diputació de València, basades en escoltar a les persones i invertir en projectes que contribueixen a millorar la qualitat de vida de la ciutadania», ha remarcat la vicepresidenta.

El Convent de les Caputxines és un immoble construït durant els anys 40 i 50 del segle passat, molt estimat per part dels  montavernins i les montavernines. Inicialment va estar gestionat per la congregació de religioses de les Terciàries Caputxines, però amb el pas dels anys s’ha fet servir com a escola infantil, taller de tall i confecció, cura de malalts, o centre d’esbarjo per a joves i xiquets. L’any 2010 aquest edifici, que compta amb 1.596 metres quadrats construïts i una parcel·la d’altres 3.729 metres quadrats, va passar a ser de titularitat pública, amb la seua adquisició per part de l’Ajuntament de Montaverner. Des d’aleshores, el Consistori ha projectat diferents fases de rehabilitació i condicionament orientades a recuperar les parts més deteriorades de l’edifici per poder dotar-lo d’un ús funcional.

En aquesta darrera fase de condicionament, s’han destinat un total de 61.283 euros corresponents al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de 2015, que han servit per a la consolidació estructural de la planta baixa del convent. Posteriorment, en 2016, es varen invertir altres 73.232 euros, que han permès rehabilitar alguns dels elements que acreditaven un avançat estat de deteriorament.

L’alcalde de Montaverner, Juli Juan, ha aprofitat l’ocasió per agrair a la Diputació de València el volum d’ajudes que arriben als municipis a través dels diferents plans provincials. Segons ha explicat, aquestes «resulten nombroses i ens permeten fer realitat diferents projectes, a més d’atendre les necessitats de la ciutadania». En relació a les actuacions realitzades al Convent de les Caputxines, Juli Juan ha detallat que amb l’execució dels darrers treballs «s’ha actuat sobre els revestiments, el sòl i les cobertes. Unes intervencions que ens permeten disposar d’una primera planta pràcticament recuperada en tota la seua integritat». L’alcalde de Montaverner ha evitat establir terminis, però ha assegurat que «tan prompte la planta inferior estiga en òptimes condicions per a ser utilitzada anem a fer ús de l’edifici».

En el que va de legislatura el consistori de Montaverner ha rebut 537.420 euros de la Diputació, entre els quals s’ha comptat per a l’últim exercici 2017 amb 107.306 euros corresponents al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) i altres 36.010 euros relatius al Fons de Cooperació Municipal, a més de 107.306 euros del nou Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).

Modernització del polígon

Durant la seua estada a Montaverner, la vicepresidenta ha tingut ocasió de conèixer diferents projectes de present i futur per al municipi. Entre aquests, destaquen les actuacions per a la modernització del polígon industrial ‘La Cava’, una intervenció que ha comptat amb un muntant de 68.734 euros corresponent al programa d’Inversions Financerament Sostenibles de 2017. Així mateix, s’ha invertit una partida pressupostària per valor de 18.494 euros en la millora de la il·luminació i revestiment de la seu de la Banda Artístico-Cultural de Montaverner.

Pel que respecta al Pla de Camins i Vials de la Diputació de València, el municipi de Montaverner ha estat beneficiari d’una partida econòmica que ascendeix fins els 23.911 euros, els quals han estat destinats a la pavimentació de formigó del camí la Foia del Pou.