Nomdedéu: ‘Un total de 350 persones tenen una oportunitat laboral en els ajuntaments de La Vall d’Albaida gràcies al Servef’

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha visitat diferents accions d’ocupació finançades pel Servef a Benigànim i l’Olleria.

Una visita que ha volgut agrair personalment l’Alcalde de l’Olleria, el valencianista Julià Engo, qui ha destacat l’esforç que està fent-se per oferir noves oportunitats a les persones desocupades: “en aquests moments tenim a l’Ajuntament a 24 persones treballant a diversos departaments municipals, i de l’altra, tenim dos tallers d’ocupació amb 20 alumnes i 6 persones del equips formatius. En total 49 persones amb un pressupost global de 670.000€. Estem donant faena a persones  que portaven molt de temps sense treballar i també estem ensenyant noves habilitats a gent perquè puga trobar una feina, i tot gràcies a l’ajuda financera del Servef”.

Nomdedéu ha destacat l’aposta del Consell per a posar en marxa polítiques actives d’ocupació que donen suport a la reinserció laboral de les persones amb més dificultats, com els joves i les persones aturades de llarga durada.

En aquest sentit, el responsable d’Ocupació ha informat que, “gràcies a aquests programes dissenyats per #NouServef, 350 persones han obtingut una nova oportunitat laboral en algun dels ajuntaments de la Vall d’Albaida”.

Així, ha detallat que el programa Avalem Joves Plus ha beneficiat a 185 joves d’aquesta comarca. “Per primera vegada, aquests joves van a accedir al mercat laboral i ho faran en els mateixos municipis on resideixen”, ha afegit.

Així mateix, ha ofert les dades de tota la Comunitat, que ascendeixen a 3.500 joves, 520 entitats locals i 57 milions d’euros. “Mai abans l’Administració ha dut a terme un programa tan ambiciós per donar suport i incentivar la inserció laboral dels joves”, ha remarcat Nomdedéu.

D’altra banda, s’ha referit Enric Nomdedéu a un altre dels grans programes posats en marxa pel #NouServef, Avalem Experiència, que ha beneficiat al voltant de 84 persones de La Vall d’Albaida.

Segons ha explicat Nomdedéu, és un projecte dissenyat per beneficiar les persones aturades majors de 30 anys o que porten més d’un any a l’atur. “Amb aquesta iniciativa estem permetent que moltes persones tornen a reinserir-se en el mercat laboral”, ha indicat el director general del Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

El responsable d’Ocupació ha al·ludit al programa que, de manera pionera, ha permès la contractació de 744 brigadistes forestals durant 6 mesos en 182 municipis. Es tracta d’una acció coordinada que pretén combatre la despoblació de les àrees d’interior, a més de generar ocupació i lluitar contra els incendis forestals.

La tasca d’aquests nous brigadistes contribuirà, en opinió del director general del Servef, va a millorar la resposta dels serveis d’emergències contra els incendis. Nomdedéu ha detallat que en els municipis de la Vall d’Albaida beneficiarà al voltant de 80 persones aturades.

Enric Nomdedéu ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa de Benigànim, Amparo Canals, i amb l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo per conèixer de primera mà els programes d’ocupació posats en marxa per aquests municipis als quals ha felicitat per la seua “intensa activitat”.

El responsable d’Ocupació s’ha compromès a seguir col·laborant i posant en marxa iniciatives que permeten millorar les perspectives d’ocupació de la ciutadania d’aquesta comarca.

Finalment, Enric Nomdedéu ha valorat l’evolució de la taxa d’atur en aquesta comarca. Durant aquest últim any la taxa d’atur ha disminuït en un 10 per cent. “Són xifres positives, ha declarat, però no obstant això des del Consell continuarem posant en marxa noves polítiques per intensificar la consolidació d’aquesta evolució del mercat de treball”.