Maria Josep Amigó: «S’ha acabat l’època de les inversions faraòniques i ara el que importa és millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i invertir els diners en aquelles coses que realment importen»

La vicepresidenta ha visitat aquesta localitat de la Vall d’Albaida per a conèixer les actuacions executades amb els recursos de la Corporació provincial, els quals superen els 800.000 euros en la present legislatura

La reforma de l’edifici de les anomenades ‘escoles velles’ de Quatretonda, que allotja l’Escola d’Adults (EPA), la biblioteca i l’escola infantil, ha sigut una de les actuacions prioritàries del municipi i el resultat d’un procés participatiu en el que els veïns del municipi han decidit quines són les actuacions prioritàries que ha d’escometre l’Ajuntament. Aquest projecte de l’EPA ha comptat amb una inversió de la Diputació de 94.647 euros inclosos en el Programa d’Inversions Financeres Sostenibles (IFS) del 2015 i 2016, que forma part dels 802.000 euros que la corporació provincial ha destinat a la localitat de la Vall d’Albaida en la present legislatura i en el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) dels exercicis 2018-2019.

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha remarcat que «s’ha acabat la època de les inversions faraòniques i ara el que importa és millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes. L’Escola d’Adults de Quatretonda, ubicada en les antigues escoles, és un lloc ple de vida: hi ha l’escoleta municipal, la biblioteca i dalt les aules on s’imparteixen les classes de la EPA i moltes més activitats. Tenim claríssim que estos nous equips de govern locals volen invertir els diners que els arriben des de la Diputació en aquelles coses que realment importen als veïns, i a més ací en Quatretonda es prima la participació ciutadana i que siga el poble qui decidisca quines són les seues primeres necessitats».

Els espais esportius municipals també han vist millorades les seues instal·lacions a través de les diferents inversions reglades de la Diputació que ha rebut Quatretonda. La reforma i adequació del gimnàs del poliesportiu municipal ha comptat amb 107.540 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) i del programa d’Inversions Financerament Sostenibles del 2016. Així mateix, l’edifici multi-usos de la localitat també ha rebut 111.651 euros del PPOS de 2017 per a realitzar la segona fase de les obres.

L’alcaldessa de la localitat, Aina Benavent, ha detallat que «la reforma de l’escola d’adults ha suposat el canvi de les finestres de l’edifici, la renovació dels lavabos així com la instal·lació d’un ascensor per garantir l’accessibilitat de tot l’edifici». Benavent ha explicat que es tracta «d’un projecte resultat dels processos participatius Quatretonda Participa, en que els veïns decideixen quins projectes volen que es realitzen al municipi. De la mateixa manera, la millora del gimnàs també va ser un projecte elegit pels ciutadans en el segon programa de participació, i ha inclòs la renovació del paviment i dels vestidors, així com també el canvi de les finestres».

A més, l’alcaldessa ha remarcat la importància que té els nous criteris objectius seguits per la Diputació per a fer el repartiment de les inversions entre els diferents municipis valencians: «Voldríem agrair la manera en que la Diputació reparteix ara els recursos, amb criteris sempre objectius, i no en funció del color polític que tinga cada Ajuntament, perquè tots els ciutadans paguem els mateixos impostos i hem de tindre els mateixos recursos independentment del partit que governe en l’Ajuntament i en la Diputació».