L’alcalde de Fontanars dels Alforins, Julio Biosca, ha visitat la zona amb el director general i tècnics de Conselleria

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana està escometent la millora del drenatge a la carretera CV-660 entre Ontinyent i Fontanars dels Alforins.

El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo ha visitat la zona acompanyat per l’alcalde de Fontanars dels Alforins,  Julio Biosca, de Compromís, i ha manifestat que “el departament d’infraestructures ha executat en aquest mateix àmbit altres actuacions, com reparacions puntuals de ferm i la remodelació de l’accés des de la població de Fontanars a la carretera”.

En aquest sentit, el director general ha destacat que aquestes actuacions de millora de la seguretat viària, “constitueixen un aspecte fonamental en la gestió de les carreteres de la Generalitat”, i ha assegurat que per a això és imprescindible de millora de les condicions de drenatge de les carreteres, fonamentals per mantenir la seguretat i funcionalitat de les mateixes en episodis de pluja”.

Segons ha explicat, “els sistemes de drenatge de la carretera sempre han respost amb eficàcia en els episodis de pluja esdevinguts en els últims temps. No obstant això, l’aterrament progressiu d’algunes conduccions de desguàs i les pluges torrencials del 2017, amb períodes de retorn molt alts, aconsellaven seguir treballant en la tasca contínua de millora del drenatge de les carreteres”.

Les obres compten amb pressupost aproximat de 80.000 euros i consisteixen en el reforç del drenatge transversal mitjançant col·locació de nova canonada de 1.200 mm de diàmetre en diversos trams de la carretera i en l’execució del pas salvacuneta a l’entrada a una finca. En altres punts s’està formigonat cunetes i s’està elevant la rasant de la carretera mitjançant l’extensió d’una capa de ferm en els punts baixos d’acumulació d’aigua.

Així mateix, Domingo ha recordat que la CV-660 constitueix l’eix vertebrador del trànsit entre Ontinyent i la Font de la Figuera, en la seva connexió amb la N-344, passant per Fontanars dels Alforins.

La Generalitat ha condicionat aquesta carretera en els últims anys en l’àmbit més proper a Ontinyent, amb l’ampliació de la plataforma i amb vorals i cunetes de seguretat, així com realitzant millores puntuals de traçat, especialment en corbes, amb l’objectiu de millorar la visibilitat a la circulació.

Per al director general, “amb la posada en marxa de totes aquestes actuacions la Generalitat fa un pas més en el compliment dels seus objectius prioritaris en matèria de mobilitat: millorar la seguretat viària de les carreteres”.