Salem ha acollit enguany el lliurament dels Premis Sambori de la Vall d’Albaida dins dels actes de la Trobada d’Escoles en Valencià 2018. L’acte ha comptat amb la presència i suport de Rubén Trenzano, Director General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana.

La 31a Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida l’organitza enguany el CRA Serra del Benicadell amb la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, i se n’han distribuït les activitats entre el Ràfol de Salem on es va fer la presentació i es va lliurar el Premi Benicadell, Salem on s’han donat els Premis Sambori, i Terrateig que ha acollit una trobada d’escriptores i escriptors de la comarca. A més, Rugat i Aielo de Rugat han organitzat jornades sobre les experiències pedagògiques.

La inoblidable jornada de diumenge a Salem que va vore multiplicada la seua població per unes hores va començar a les 9.30 a la plaça del Rei Jaume I amb un esmorzar, seguit de tallers i de l’actuació d’un grup de ball. A les 12.00, alumnes del CRA han interpretat la cançó de la Trobada i s’ha celebrat el lliurament dels premis amb l’actuació de Dani Miquel.

En paraules de l’alcalde de Salem, Juli Fenollar, de Compromís, “durant molts anys, com a professor, he estat lligat a estos premis, a la Coordinadora i a Escola Valenciana, però, ara, poder organitzar-los com a alcalde del meu poble, juntament amb l’AMPA i els/les mestres de Salem ha sigut una experiència nova i molt gratificant.”

Els premis Sambori de narrativa organitzats per Escola Valenciana han tingut més de de 4.000 participants a la Vall d’Albaida, de 32 centres d’escoles, instituts, escoles d’adults i de l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes.